Itse tehty säilytyshylly pikkuautoille

Meillä oli kunnianhimoisena suunnitelmana tehdä eteiseen uusi naulakko ja uudet hyllyt yhdessä päivässä. Aikataulu kaatui kuitenkin viimeistään siihen, kun autotallin ovi sanoi itsensä irti ja päätyi roikkumaan huterasti oviaukkoon. Ahkera remppapäivä muuttui siis akuutiksi korjausrupeamaksi.

Nyt autotallin oven mekanismi on jo auttavasti hitsattu ja uuden oven hankinta laitettu mietintään, mutta ne eteisen hyllyt odottavat edelleen hiomista ja lakkaamista. Sen sijaan eteisen hyllyjen oheistuunauksena aloitettua pikkuautohylly komeilee jo taaperon huoneessa.

Varastosta löytyi valmiiksi pala vanhaa vaneria taustalevyksi (26 cm × 90 cm) ja tarpeettomia listoja kapeiksi hyllyiksi. Reunat tehtiin ylijäämäpaloista, joita eteishyllyjen sahaamisesta jäi.

Maalaamaton pikkuautohyllyn runko.

Aluksi reunat ruuvattiin kiinni taustalevyyn ja toisiinsa. Sitten pikkuhyllyt liimattiin taustalevyyn ja kiinnitettiin ruuveilla sivuista. Vieläkin ihmettelen, ettei yksikään ohut osa haljennut ruuvatessa. Hyllyt tuli aseteltua paikoilleen ihan silmämääräisesti ja muutenkin tuunattiin rennolla otteella, koska pikkutyyppi toimi assistenttina.

Valkoiseksi maalattu pikkuautohyllyn runko.

Maalauksessa meni pieleen suunnilleen kaikki. Ensimmäinen liuotinpohjainen spraymaali loppui kesken, joten jatkoin vesipohjaisella, vaikka tiesin sen huonoksi päätökseksi. Joskus jo aikaisemmin avattu puteli suihkutti kuitenkin sellaisia maaliklönttejä, että vaihdoin lennosta vielä maalipönttöön ja siveltimeen. Lopputulos… niin no, on se ainakin valkoinen, kun tarpeeksi kaukaa katsoo.

Valmis pikkuautohylly.

Vähän jo ehdin harmitella, kun hyllykköön menee vain noin 36 autoa. Olisiko pitänyt laittaa hyllyt sittenkin tiheämpään? Seuraava ajatus puolestaan pohti, miksi ihmeessä niitä pikkuautoja pitäisi edes olla niin monta.

Pikkutyyppi on järjestellyt autoja hyllyyn jo useampaan kertaan, joten vaivannäkö kannatti. Paikkaa en hyllylle jaksanut etukäteen miettiä, joten lopulta päädyttiin tietysti siirtämään vielä lundioita ja kallaxeja huoneesta toiseen, jotta pikkuautohylly pääsi sopivasti lundian reunaan oikeaan huoneeseen.

Samankaltaiset artikkelit