Ennen ja jälkeen: Puuvarasto

Säätiedotus lupaili hyvissä ajoin keväisen lämmintä viikonloppua, joten jotain kivaahan sitä oli keksittävä molempien ollessa kerrankin vapaalla. Kaikkien loistavien ideoiden joukosta päädyttiin lopulta kotihommiin, joista ensimmäisenä listalla oli puuvaraston siivous. Itse en ole talven aikana pahemmin käynyt puita katselemassa, joten olen aika hyvin välttynyt näkemästä tätä projektin ennen-vaihetta:

Nätit koivuklapit ovat huvenneet suurimmaksi osin talven aikana, mutta kattorempasta jäänyttä puutavaraa sen sijaan vielä riittää (puu on onneksi polttokelpoista pintakäsittelystä huolimatta). Päivän ohjelmaan kuuluikin puiden pätkimistä uudella katkaisu- ja jiirisahalla, joka tarttui matkaan kauppareissulla (samantyylinen saha oli käytössä viime kevään rempassa ja aina välillä sitä on muisteltu).

Lopuksi puut aseteltiin nätisti pinoihin ja lattiakin kaivettiin esiin. Lattialla vellonut puusälä päätyi paperipusseihin (vilahtavat kuvassa alla), jotka on helppo heittää saunan pesään. Näissä näkymissä voisin vaikka välillä käydäkin hakemassa puita:

Tänään oli tarkoitus myös vaihtaa auton renkaat (ja pestä sekä renkaat että auto), kaivaa pyörät esille ja käydä pienesti pyöräilemässä, järjestellä vähän kylmää varastoa ja pilkkoa muitakin hävitykseen menossa olevia puupaloja. Mutta… ei sitä mahdottomasti ehdi yhdessä päivässä. Muutama varras sentään kypsyi illalla vielä grillissä (tämän vuoden toinen grillauskerta – edelleen lumisissa takapihan maisemissa).