Ennen ja jälkeen: Olohuone

Olisiko vihdoinkin aika laittaa alkuvuoden remonttikokemuksia pakettiin kuvien kera? Muuttokaaos alkaa olla sen verran selätetty, että jonkinlaisia jälkeen-kuvia kehtaa räpsiä näytettäväksi asti. 

Olohuoneen lähtötilanne näytti tältä (talven pimeydessä kuvattuna):

Huoneessa ei lähtökohtaisesti ollut mitään suurta vikaa, mutta toki pinnat näyttivät siltä, miltä niiden voi olettaakin näyttävän yli 30 vuoden käytön jälkeen. Tilan erikoisuutena oli seitsemän(!) oviaukkoa, minkä takia ehjää seinäpintaa oli varsin niukasti. Lisäksi kaikista olemassa olevista ovista huolimatta olohuoneesta ei ollut kulkua suoraan takapihalle. 

Yksi asia kävi remontin edetessä hyvin selväksi: remontissa tarvitaan tavaraa. Paljon tavaraa. Ja yleensä nuo tavarat tuppasivat olemaan aina seuraavan työvaiheen tiellä. 

Työt alkoivat luonnollisesti purkamalla ensin kaikki mahdollinen. Heipat sanottiin muun muassa vanhalle tapetille, kaikille listoille, muovimatoille, seinässä oleville laatoille, verholaudalle, verhokiskoille sekä lämpöpattereille. Lisäksi melko keskeltä huonetta purettiin kaappisaareke, jotta saatiin aikaiseksi vielä yhtenäisempi iso tila. 

Ensimmäisiä uusia pintoja huoneessa oli katon valkoinen maalikerros. Puun väriset paneelit maalattiin ensin Otexilla ja sen jälkeen Paneelikatto Valkoisella. Seinät puolestaan saivat pintaansa valkoista Remontti-Ässää ja pari seinää tapetoitiin valkoisella Key to Fairyland -tapetilla. Ennen laminaatin (Lamella Profi Arctic Oak) laittoa lattiaa hiottiin ja pahempiin kuoppiin laitettiin tasoitetta. 

Yksi isoista muutoksia oli kahdeksannen(!) oviaukon tekeminen huoneeseen. Tällä kertaa se tehtiin johtamaan suoraan takapihalle. Valoisuus haluttiin maksimoida valitsemalla melko leveä ovi (100 cm) isolla ikkunalla. 

Muutto oli tuttua peruskaaosta…

Ja tadaa, nyt täällä näyttää tältä:

Isoimmat uudet sisustushankinnat huoneeseen ovat olleet sohva (Ikean Norsborg Landskrona-jaloilla) ja sohvapöytä (Ikean Fjällbo). Myös uudet valaisimet hankittiin, jotta saatiin molemmille puolille huonetta kaksi samanlaista yksilöä vierekkäin. Muutoin kokonaisuus on syntynyt pitkälti läiskimällä vanhat huonekalut huoneen reunoille, ja tarkoitus on yrittää hiljalleen keksiä tilaan sopivia sisustusjujuja. Tällä hetkellä tärkeintä on kuitenkin löytää jo olemassa oleville tavaroille omat vakipaikkansa ja nauttia edes jonkinlaisesta järjestyksestä kaaoksen jälkeen. 

Väliovien vaihtaminen teki huoneesta ihan eri oloisen. Alla olevassa kuvassa vilahtaa myös uusi ilmalämpöpumppu, jonka ansioista olohuone uskallettiin jättää ilman sähköpattereita. Ja juu, onhan kokonaisuus aika vaalea, mutta sitä tässä muutoksessa haettiinkin. Lisäväriä voi sitten halutessaan tuunailla tilaan myöhemmin. 

Kummasti aika kultaa remppamuistotkin… eihän se nyt niiiiin iso urakka ollutkaan, vai?

3 Kommenttia

  1. Hei!

    Onko tuo Key to fairyland -tapetti puhtaanvalkoinen? Joissain kuvissa näyttää ainakin katon väriin verrattuna enemmän kermanvalkoiselta, mutta pakko kysyä kun voi olla myös kuvan tuomaa harhaa.. 🙂

    1. Hei, tapetti on puhtaan valkoista. Sisätiloissa otetut kuvat tuntuvat helposti hieman fuskaavan keltaisen suuntaan…

    2. Ok, kiitos vastauksesta! Tuollaista olen etsiskellyt meidän olohuoneen yhdelle seinälle ja taidan nyt laittaa tilaukseen 🙂

Kommentit on suljettu.