Itse tehdyt joululahjat – Sytykesipsit

Tänä vuonna viimeiset joululahjat pääsivät pakettiin noin pari viikkoa ennen aattoa, joten aika hyvin säästyttiin viime hetken lahjapaniikeilta.

Tavarasta ei ole nykypäivän kaupoissa pulaa, mutta silti lahjojen keksiminen alkaa olla vuosi vuodelta vaikeampaa. Mietintää ei auta yhtään netin tarjoamat lahjakoneet, blogien lahjavinkit tai lehtien lahjatyrkytyskollaasit, koska suurimmalla osalla lahjojen saajista tuppaa nyt vain olemaan jo kaikkea (tai ainakin kaikki tarvittava). Lisäksi pitäisi (kai) koko ajan huomioida aikaisempaa enemmän lahjojen ekologisuutta ja säästää lahjottavat niin sanotuilta turhilta tavaroilta. Helpointa olisi tietysti sopia kokonaan lahjattomasta joulusta, mutta eihän sekään kovin hauskaa olisi.

Lahjapulmaa yritettiin ratkaista tänä vuonna tekemällä edes osa lahjoista itse. Lopputulos ei ole ehkä aina yhtä hohdokas kuin suoraan kaupan hyllyltä kaapattu kapistus, mutta onpahan omin pikku kätösin väkerrettyä ja ajatuksella tehtyä.

Mitäpä paketteihin siis päätyi?

Itse tehdyt sytykesipsit lasipurkeissa.

Sytykesipsit alkavat olla monissa piireissä jo vanha juttu, mutta itse näitä ei ole vielä aikaisemmin ehtinyt lahjaksi asti tehdä. Siispä takallisille ja muita tulipesiä omaaville lähti purkilliset steariinissa uitettuja vanulappuja.

Pöydällinen valmisteilla olevia sytykesipsejä.

Äitiysvapaan alkupuolella tehtailin sipsejä yhdessä rupeamassa muistaakseni reilut kolmisen sataa, että saatiin lahjapurkit täyteen.

Valmiita sytykesipsejä kuivumassa.

Sipsien kuoseja varten olisi tehnyt mieli ostaa muutamia uusia lautasliinapaketteja, mutta sitkeästi mentiin näillä jo ennestään nurkista löytyneillä versioilla. Kävi myös mielessä, että omaan käyttöön seuraavat sipsit voisi tehdä kokonaan ilman kuvitusta, vaikka lopputulos ei silloin niin hauska olekaan.

Kaksi kulhollista valmiita sytykesipsejä.

Lasipurkit eivät olisi olleet pakollinen hankinta lahjojen pakkaamista varten, mutta jostain syystä ajatus jäi kiertämään kehää kerran herättyään. Varmuuden vuoksi lahjojen mukaan laitettiin myös lyhyet käyttöohjeet.