Pumpulipelto

Tai ehkä pikemminkin pumpulisuo, koska ilman saappaita valkoisten pallosten lähempi tarkastelu olisi ollut huomattavasti haastavampaa. Näitä (ja monia muitakin) maisemia päästiin ihailemaan viikonlopun tuhannen ajokilometrin reissulla – kaukaa Kuopioon ja takaisin.

On se jännä, kuinka joskus viikonloppu kuluu hujauksessa kotona nyhrätessä ja pyykinpesukin tuntuu tuolloin suurelta saavutukselta. Toisinaan taas samassa ajassa istut kuusi tuntia autossa, nukut kahdessa eri hotellissa, käyt väitöskuvassa, viet kirpparille autolastillisen tavaraa, syöt kaksi hampurilaisateriaa, kierrät Kuopion keskustan vaatekaupat, pyörit läpi Ikanon liikkeet, etsit geokätköjä, kuvaat kukkia penkalla jos toisellakin ja istut vielä kerran kuusi tuntia autossa.

Reissun shoppailuosio olisi saattanut ulkopuolisesta vaikuttaa lähdes holtittomalta, koska tavaraa lähti mukaan useammastakin kaupasta. Ja vielä normaalihinnalla, mikä on poikkeuksellista tällaiselle ale-kyttääjällä. Ostopäätöksiä nopeutti kummasti tieto siitä, että ennen väitöstä en välttämättä pääse samanlaiselle apajalle yhtä hyvällä ajalla. Mukaan lähtikin siis mustaa housua ja jakkua ja laukkua ja… Ehkäpä jossain vaiheessa saa taas heräteltyä hiipuneen tavan kuvata ostoksia tänne asti näkyviin.

Nyt sitten yritetään toipua reissusta ja jännätään, kuinka kirpparipöydän pitäminen kaukaa käsin onnistuu. Alku näyttää ainakin olleen ihan mukava, koska kolmen ensimmäisen päivän aikana myytyjä tavaroita on rekisteröitynyt 142 kpl.