Perjantaisin siivotaan ja lauantaisin puistoillaan

Kun hain osittaista hoitovapaata, niin ajatuksena oli puuhata lapsen kanssa yksi ekstrapäivä viikossa jotain kivaa. Nyt tavaksi näyttää kuitenkin tulleen, että perjantaisin vietetään pikkutyypin kanssa siivouspäivää, jotta voidaan viikonloppuna tehdä mitä huvittaa. Onneksi herra kolmevee on (halutessaan) hyvä tiskaamaan, imuroimaan, pyykkäämään ja auttamaan kaikenlaisissa projekteissa. Saa vain nähdä, koska äidin ylimääräiset vapaapäivät joutuvat tällä menolla epäsuosioon kaikessa tylsyydessään.

Tällä viikolla siivouspäivän uurastus palkittiin pikkutyypin toivomalla reissulla isoon kaupunkiin. Suunnaksi otettiin taas Tampere ja viime kerrasta viisastuneena pakattiin mukaan myös rattaat.

Päivässä ehdittiin hyvin pyörähtää Tullintorin kauppakeskuksessa, ihmetellä kanoja Sorsapuistossa, testata Sorsapuiston leikkipaikka, kiertää Sorsalampi, kävellä Koskipuistossa, huvitella Pikku Kakkosen leikkipuistossa, kuljeskella molemmin puolin Tammerkoskea, ihmetellä lukkoja lukkosillalla ja piipahtaa Ratinan kauppakeskuksen leikkipaikoilla niin sisällä kuin ulkona.

Ratinan kauppakeskuksessa tuli tällä kertaa leikkipaikkojen lisäksi katsastettua myös vähän kauppoja ja tekisi melkein mieli tehdä vanhan ajan postaus ja läväyttää tähän kuvat ostamistani ihanuuksista (mekko, takki ja paljasjalkakengät viileämpiin säihin). Sen sijaan tyydyn nyt kuitenkin muutamaan ohi mennen otettuun räpsyyn, kun kameraan ei tänään tarttunut sen ihmeempiä näkymiä. Ehkäpä se johtui siitä, kun työnsin niitä rattaita.

Ai niin, pitäisi varmaan sittenkin perua rattaista tehty myynti-ilmoitus vielä hetkeksi…