Laattavalintoja

Kukapa ei ilahtuisi mahdollisuudesta valita kylpyhuoneeseen uudet laatat? Suunnitteluvaiheessa pään saa helposti pyörälle ja ihania vaihtoehtoja tuntuu olevan lukemattomia. Tilanne menee kuitenkin hankalammaksi, kun olisi päätöksen aika. Mikä on se ihanin, käytännöllisin ja hinta-laatusuhteeltaan paras? Mikä kestää katsetta vielä vuosienkin päästä? 

Omat pähkäilyt ovat pikkuhiljaa tiivistyneet yhteen laattamalliin:

Kyseessä on Pukkilan Kaarna. Valintaprosessi ei kuitenkaan ole ihan vielä valmis, koska mokomaa laattaa saa kahdessa eri koossa: 20×25 (aika pieni) ja 25×55 (melkoisen iso). Jos näiden kahden väliltä löytyisi vielä yksi koko, niin se olisi ilmeinen valinta. Nyt pähkäilyä pitää sen sijaan jatkaa. Hahmottamista helpottamaan teippailin hieman mallimittoja nykyisiin laattoihin.

Ei sillä, että teippailusta olisi mitään apua ollut. Isompi laattaa näyttää edelleen silmissäni lähes liian isolta ja hassun pitkulaiselta, kun taas pienempi laatta (jonka laittaisin ehdottomasti vaakaan) näyttää vähän rääpäleeltä. Kaiken lisäksi kyseessä on ns. tehostelaatta, jonka seuraksi tupataan yleensä kai laittamaan vähän hillitympää kuosia. Tällä kertaa tarkoituksena olisi kuitenkin laittaa seinään pelkkää Kaarnaa.

Samaan laattapähkäilyyn on helppo yhdistää myös keittiön välitilan laatat. Ne voisivat olla jotain tällaista…

…mutta ehdottomasi täysin valkoisella saumalla.