Kevättä ilmassa

Lämpömittarin ja sääennusteiden mukaan kevät on vielä kaukana, mutta mieli alkaa jo haikailla kesäisempää menoa. Etenkin aurinkoiset päivät saavat odotukset laukkaamaan ja välillä onkin tullut lähdettyä ulos vähän turhan kevyissä tamineissa. Onneksi kylmistä keleistä huolimatta ilmassa on jo pieniä edistymisen merkkejä. Lapsikin huudahti äskettäin takapihalle päästyään ”Kato terassia!”. Lumeton ja jäätön terassi oli oiva merkki siitä, mitä on tulossa, ja sen kunniaksi kaivoimmekin potkulaudat esille. Niillä pääsi mainiosti terassia ympäri, mutta pidemmät lenkit joutuvat vielä odottamaan.

Ihan itsestään ei terassi toki ole lumen alta kaivautunut näkyviin, vaan koko talven on tehty lumitöitä myös terassilla. Ja menneinä viikkoina on kopsuteltu irti jääkerrosta, vaikka aurinko olisi sen varmaan kohta sulattanut muutenkin. Jään irti rapsuttelu on kuitenkin sellaista positiivista itsepetosta, jota tulee harrastettua vuosi toisensa jälkeen – ihan kuin olisi kevättä tekemässä.

Päivän pidetessä on valoa riittänyt pitkästä aikaa myös aurinkokennovaloille. Samalla voi todeta, että vuoden pimeimmäksi ajaksi hankitut paristolliset ulkovalosarjat ja kynttilät hoitivat hommansa odotettua mallikkaammin. Joihinkin on vaihdettu paristot kertaalleen syksyn jälkeen ja osa on toiminut tänne asti yksillä ja samoilla paristoilla.

Perinteinen vuoden ajan vaihtumisen merkki on myös se, että taakse jäävän sesongin kamppeet alkavat hajota. Tällä kertaa rikkoutumislistalla on vuonna 2016 ostetut talvikumisaappaat, jotka oli alun perin hankittu kaikenlaiseen vapaa-ajan rymyämiseen, mutta jotka käytännöllisyytensä vuoksi ovat etsiytyneet jalkaan lähes aina talvikeleillä ulos lähtiessä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hajonneet_kumisaappaat.jpg

Kyseessä on jo toiset saappaat, jotka saan hajoamaan nimenomaan tuosta nilkan kohdalta. Silti en haluasi millään alkaa jatkossakaan ostaa kumisaappaille jotain omaa täsmähoitoainetta. Tällainen aine on siis viime aikoina hyppinyt silmille kauppojen saapasosastoja kolutessa. Ja kun asiaa tuli tässä samalla googletelleeksi, niin myynnissä on näköjään myös kumiliimaa saappaiden korjaamista varten. Eli seuraavaksi pääsen pähkimään, korjaisiko vanhaa vai hankkisiko uutta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *